HUIS VERKOPEN ZONDER RESTSCHULD

Snel Uw Huis Verkopen Zonder Restschuld?

Heeft u geen overwaarde op uw woning maar eerder een restschuld als u nu zou verkopen? 

Soms is het toch noodzakelijk of wenselijk om te verhuizen of de woning snel te verkopen. In dat geval levert verkopen een restschuld op, die niet altijd door de verkoper afgelost kan worden. Wij kunnen helpen om zonder restschuld toch naar uw volgende woning te kunnen! 

Wat kunnen wij voor u doen:

Vragen? Vul dan het Formulier in op de Home Page of Bel Ons voor Gratis Informatie: 06 53 20 71 86

Als u om een of andere reden de maandelijkse hypotheeklasten niet meer kunt betalen, kunnen we u op zeer korte termijn, binnen enkele dagen of weken, helpen met een zogenaamde Lease Optie.

Lease opties worden in Amerika en Australië al 30 jaar gebruikt. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt het een steeds meer gebruikt instrument om wanhopige huiseigenaren binnen enkele weken te helpen.

Een lease optie is een combinatie van ‘lease’ en ‘een optie’. Het werkt als volgt:

Moet u zo snel mogelijk verkopen? 

Laten we aannemen dat u door omstandigheden uw woning snel of gedwongen moet verkopen. Of u wilt graag snel verhuizen. Wanneer u de woning op de woningmarkt aanbiedt, is het zeer onvoorspelbaar wanneer deze verkocht wordt. Er is zoveel aanbod dat er weinig verkocht wordt en de kopers de prijs bepalen.  Uw woning kan dus heel lang te koop staan en u krijgt niet de prijs die u nodig heeft.  De makelaar zal u vragen om de prijs te verlagen om daarmee potentiële kopers aan te trekken. Maar dan blijft u zitten met de restschuld. 

Als u uw woning direct moet verkopen, kunt u alleen de prijs nog verlagen. Een investeerder die contant betaalt, vraagt over het algemeen 25% korting ten opzichte van de huidige marktwaarde.  Maar de eigenaar is niet altijd in de gelegenheid om voor die prijs te verkopen omdat het tot een restschuld leidt.

Huis verkopen zonder restschuld?

Met een lease optie gunt u ons een optie om het huis tegen een vooraf gezamenlijk bepaalde prijs te kopen in de toekomst. Die prijs is over het algemeen de ‘uitstaande hypotheek op het moment van koop’. Dit betekent dat de hypotheek op het moment van koop (ergens in de toekomst) dan volledig wordt afgelost waardoor er geen restschuld ontstaat. De optieperiode varieert meestal van 10 tot 15 jaar maar kan ook langer of korter zijn. In die periode neemt een investeerder de maandlasten over en wordt verantwoordelijk voor de woning, inclusief onderhoud. Met andere woorden, ze ‘leasen’ de woning. 

Zodra het papierwerk geregeld is, kunt u onmiddellijk de woning verlaten zonder enige last van de woning. U kunt weer gaan wonen waar u wilt.  

Contracten

Er is een beheerovereenkomst waarin is vastgelegd welke kosten  de investeerder betaalt. Zodat u zeker weet dat u deze kosten niet meer draagt. Daarnaast is er een optieovereenkomst die regelt dat de investeerder een optie heeft op in de toekomst de woning te mogen kopen en voor welk bedrag) . De contracten zijn opgesteld door een gespecialiseerde onafhankelijke notaris, die uw belang vertegenwoordigt, terwijl de kosten hiervan door de investeerder worden betaald. 

Een voorbeeld:

Uw hypotheek bedraagt € 100.000 en uw woning wordt ter verkoop aangeboden op de markt voor  € 80.000, uw maandlasten bedragen € 600.

Om uw woning snel te verkopen zult u de prijs waarschijnlijk tot € 70.000 moeten verlagen  om aan geïnteresseerde kopers te komen. Maar zelfs al krijgt u € 80.000 dan nog blijft er een restschuld over van € 20.000. In dat geval is een lease optie beter dan verkopen. 

U kunt de hypotheek niet meer betalen?

Als u moeite heeft om de hypotheek te betalen, moet er dus iets anders gebeuren en is de lease optie een goede oplossing. U kunt ons een optie om te kopen aanbieden om de woning over 10 jaar te kopen voor € 100.000. In de tussentijd nemen wij de maandelijkse hypotheeklasten over en het onderhoud en bent u vrij om naar een passende woning te verhuizen. Als we aan het einde van de optieperiode de optie uitoefenen en het huis kopen voor € 100.000, dan kunt u de volledige hypotheek aflossen zonder restschuld.

Als we de optie aan het einde van de termijn om welke reden dan ook niet uitoefenen, dan valt de woning weer terug aan u. Tegen die tijd heeft u geprofiteerd omdat u alle afgelopen jaren de hypotheek niet heeft hoeven betalen en omdat de woning over het algemeen flink in waarde zal zijn gestegen. Of de hypotheek gedaald is, want in de tussentijd heeft de investeerder de maandelijkse hypotheek gewoon betaald en als daar op afgelost is, is de hypotheek dus lager geworden. 

Veel investeerders zullen de optie uitoefenen omdat de waardevermeerdering ook voor hen gunstig is. Ze mogen de woning immers nog steeds voor € 100.000 kopen, terwijl de waarde na 10 of 15 jaar waarschijnlijk hoger is. Dan profiteren ze van de overwaarde. 

Bedenk  dat u vrij bent van de verplichtingen (hypotheek, onderhoud..) aan de woning gedurende de afgesproken periode! Het voelt dus alsof uw woning al verkocht is.  U bent vrij om een woning te zoeken die bij u past.

Een lease optie past in de volgende gevallen:

Onze service is GRATIS voor u.  U kunt verlost worden van uw hypotheeklasten binnen enkele dagen of weken.  Door de flexibiliteit van de lease optie, is het mogelijk om maatwerk oplossingen te bieden die precies op uw situatie aansluiten.

Vragen? Vul dan het Formulier in op de Home Pagina of Bel Ons voor Informatie: 06 53 20 71 86

Blijven er nog steeds vragen over? Kijk dan op HIER op onze pagina met vragen en antwoorden.