HUIS GEDWONGEN VERKOPEN

WONING GEDWONGEN VERKOPEN OF VOORKOMEN?

Als u uw woning  gedwongen moet verkopen, verliest u meer dan alleen een huis.

Bij ernstige achterstand in hypotheekbetalingen en wanneer de hypotheek niet meer betaald kan worden, kan de bank de woning onteigenen en moet u uw woning gedwongen verkopen om (een deel van) de schulden af te lossen.  Wanneer de bank de woning terugvordert, moet u de woning met het hele gezin verlaten en een ander onderkomen zoeken.  U verliest de zekerheid en veiligheid van het huis waarin u woont. Het is dus van groot belang om gedwongen verkoop van een huis (en zeker een veiling) te voorkomen.

Voorkom gedwongen verkoop en laat ons helpen met:

Vragen? Vul dan het Formulier in op de Home Pagina of Bel Ons voor Gratis Informatie: 06 53 20 71 86

Eerbeeklaan-Den-Haag
Bij het niet betalen van de hypotheek ontvangt de woningbezitter vaak pas na een paar maanden betalingsachterstand een alarm. Dat kan nog verschillen: bij een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) ligt dit weer anders als bij de overige hypotheken. De huiseigenaar ontvangt een waarschuwing dat bij het niet nakomen van de verplichtingen, men daadwerkelijk kan worden gedwongen het huis te verkopen. Ook geeft de bank aan dat zij de woning via een executieverkoop na een aantal  maanden kan verkopen.

Wanneer de woningbezitter niet reageert op de schriftelijke aanmaningen van de bank, dan wordt de situatie snel zorgelijker en komt de klant terecht bij de afdeling bijzonder beheer van een bank.

De bank zal eerste proberen de woning op de particuliere markt te verkopen (men noemt dit ‘onderhandse verkoop;).  Daarvoor geldt vaak een periode van 6-9 manden maar het kan per bank verschillen.

Lukt de verkoop niet en worden de maandlasten nog steeds niet betaald, dan kan de bank overgaan tot een veiling. Het veilen van een huis brengt helaas meestal niet het gewenste bedrag op, zeker niet voor de verkoper. Vaak is het onvoldoende om de hypotheek mee af te lossen met alle gevolgen van dien. U moet uw huis met verlies verkopen blijft met een fikse restschuld achter. 

Bij het afsluiten van een krediet/contract (lening) of in geval van betalingsachterstand van meer dan 120 dagen op een hypotheekcontract, vindt inschrijving in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van BKR (Bureau Krediet Registratie) opgenomen. In dat geval zullen hypotheekverstrekkers veel moeilijker of niet langer een hypotheek verstrekken. Het lenen van geld wordt dan moeilijk.

Maar het hoeft niet zo te gaan! Het goede nieuws is dat wij gedwongen verkoop kunnen voorkomen!  Laat ons helpen om uw huis snel te verkopen, zonder makelaar, dus zonder kosten! 

Als u tot overeenstemming komt met een van onze particuliere investeerders (die cash kopen) hoeft het huis niet gedwongen verkocht te worden. En dat kan ook als de hypotheek hoger is dan de huidige marktwaarde. 

Vragen? Vul dan het Formulier in op de Home Pagina of Bel Ons voor Gratis Informatie: 06 53 20 71 86