Huis Zelf Verkopen Zonder Kosten – Zonder Makelaar

Huis zelf verkopen zonder makelaar en zonder kosten?

Inderdaad, wij zijn geen makelaars. Wij plaatsen geen bord in de tuin, komen niet steeds langs met klanten en u betaalt ook geen kosten. 
Hoe kan dat? 

Als u via een makelaar verkoopt, wordt er veel van u verwacht: 

Is al die moeite nodig?

Nee hoor, het kan ook zonder en bovendien sneller. En zonder kosten. 

Wij horen regelmatig verhalen van mensen die hun huis snel willen verkopen maar het gevoel hebben dat de makelaar er weinig aan doet. Het lastige is dat mensen vaak niet een bepaalde periode met de makelaar hebben afgesproken en er dus min of meer aan vast zitten.

Ook horen we verhalen van makelaars die courtage vragen als mensen na een jaar overstappen omdat er een contract ligt waarbij je niet zomaar op kunt zeggen. Het huis is niet verkocht maar desondanks moet u de kosten betalen. Of je betaalt een boete!

Ons advies is dan ook om altijd een bepaalde termijn met de makelaar af te spreken (bv. een half jaar) om te oordelen hoe de samenwerking gaat, de prikkel er in te houden voor de makelaar om te verkopen en te kunnen veranderen als je daar behoefte aan hebt.

Hoe werkt je huis verkopen zonder makelaar? 

Een makelaar is niet verplicht, uiteraard kunt u de woning zelf verkopen. Bedenk wel dat een makelaar veel verkeer naar zijn site trekt, wat u niet zomaar kunt. Maar het kan nog eenvoudiger: Woning Investeerders Netwerk is een netwerk van investeerders die contant kopen. Geen voorbehoud financieren, geen kosten, geen bezichtigingen. 

Betaal ik dan geen courtage?

De courtage is het bedrag dat de makelaar rekent om uw woning te verkopen. Het is meestal een percentage van de verkoopprijs. Dit bedrag is onderhandelbaar maar meestal toch nog wel een flink bedrag. Dat betaalt u niet bij ons, want de investeerder betaalt alle kosten (notaris, verkoop etc). 

Moet ik zelf adverteren? 

Nee, en wij adverteren ook niet. Dat klinkt raar, maar wij doen alles achter gesloten deuren. Wij kennen ons netwerk van investeerders en weten wie in welke woning mogelijk interesse heeft. Die investeerders sturen wij informatie over de woning. U heeft ons als aanspreekpunt. 

Hoe komt het dat jullie zo snel verkopen? 

Investeerders hebben cash geld en dus geen voorbehoud van financiering. Daarom doen we een bod op uw woning en mag u beslissen. Meer tijd kost het niet. 

Nadelen van een makelaar?

Waarom verkopen zonder makelaar?

In sommige gevallen hebben mensen geen geld om een makelaar te betalen en in andere gevallen geen tijd! Uw huis moet zo snel mogelijk verkocht worden en kan niet anderhalf te koop staan.

Daarnaast wilt u zo min mogelijk mensen over de vloer en de woning niet steeds op hoeven ruimen omdat er een bezichtiging is. Als die er al is, want zeker voor bepaalde type woningen en appartementen horen we vaak dat er helemaal geen belangstelling is.

U wilt dus snel uw huis verkopen, zonder kosten en zonder makelaar. Dan komt u terecht bij huizenopkopers en vastgoedinvesteerders. Ons netwerk koopt woningen snel en betaalt contant.

Proces

In het eerste telefoongesprek kijken we samen met u naar de persoonlijke situatie en welke oplossing het meest gewenst en haalbaar is. Daarna vragen we een aantal gegevens van de woning op en zullen we meteen in staat zijn om de zeggen of en welke oplossing geboden kan worden.

Vervolgens benaderen we ons netwerk voor een globaal bod, zodat we met u af kunnen stemmen of dit interessant is. Dit leggen we vast in een afsprakenlijst zodat de aanbieding duidelijk is.

Als dat zo is, zullen een bouwkundige keuring en onafhankelijke taxatie van de woning worden gedaan.

Daarna is het een kwestie van contracten goed opstellen en tekenen. Wat ons betreft kan dit in 2-4 weken maar in de praktijk zien we dat de eigenaar vaak iets meer tijd nodig heeft en worden het 8 weken, maar dat doen we in overleg.

Dus huis snel verkopen zonder makelaar en zonder kosten? Ja, dat kan.

Heeft u vragen hoe het met de kosten zit en waarom u die niet betaalt en wilt u zeker weten dat er geen addertje onder het gras zit, klik dan op: