Huurprijzen omhoog in vrije sector

Vraag groter dan aanbod leidt tot hogere huurprijzen

Bron: Vastgoedjournaal
10-08-2015 (16:35)
In het 2e kwartaal van 2015 zijn de huurprijzen van vrije sector woningen (huur boven de  liberalisatiegrens die per 1 januari 2015 meer dan € 710,68 per maand bedraagt).
Ten opzichte van 2e kwartaal 2015 is de stijging 2,3%, waarbij de stijging in de grote steden hoger is, te weten 7% in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In Rotterdam waren de huurprijzen zelfs 9% hoger. De gemiddelde huurprijs van een vrije sector woning in Nederland steeg naar €12,71 per m2 per maand. In Amsterdam ligt dit maar liefst 8 euro hoger: €20,68 per m2 per maand. Dit is de hoogste prijs ooit in Amsterdam.

 

Huurprijs omhoog

Volgens Jasper de Groot, algemeen directeur van Pararius staat het huuraanbod in de vrije sector onder druk omdat er meer woningen verhuurd zijn dan dat er te huur werden gezet in de afgelopen twee jaren. Hierdoor gaat de huurprijs omhoog. De druk wordt ook veroorzaakt doordat een steeds grotere groep met middeninkomens de huurwoning interessant vindt, vanwege het flexibele karakter. Ook starters hebben steeds minder kansen voor een koopwoning en komen dus in een huurwoning terecht.

 

Leave a Reply