LEASE OPTIE

HUIS SNEL VERKOPEN ZONDER RESTSCHULD?

Woning Investeerders Netwerk biedt nieuwe oplossingen in de woningmarkt om woningbezitters te helpen.

Er zijn situaties waar het niet de beste oplossing is om een huis snel te verkopen. Vooral wanneer de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning, is het niet mogelijk om de woning zonder restschuld te verkopen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Omdat u snel van uw zorgen af te helpen en te zorgen dat er geen restschuld ontstaat, gebruiken wij de ‘Lease Optie’. Deze methode is in Amerika en Australië al 30 jaar in gebruik en is de laatste jaren ook populair geworden in Engeland.

Woning Investeerders Netwerk heeft de Lease Optie vertaald naar de Nederlandse markt en door een onafhankelijk notaris en advocaat laten toetsen aan Nederlandse wet- en regelgeving.

Een lease optie bestaat uit een ‘lease’ en een ‘optie’ en werkt als volgt:

U moet uw woning dringend verkopen?

Stel dat u om welke reden dan ook uw huis dringend moet verkopen. U kunt de maandelijkse lasten eigenlijk niet langer meer betalen. Verkopen kan niet want uw huis is minder waard dan de hypotheek. U wilt dringend verhuizen naar een woning met lagere woonlasten.

Wij bieden u dan aan de maandelijkse lasten over te nemen inclusief onderhoud, waardoor u zonder maandlasten naar een andere woning kunt. U biedt ons een optie aan om de woning in de toekomst te kopen voor een bedrag dat we nu gezamenlijk vastleggen en waarmee de hypotheek geheel of zo veel mogelijk wordt afgelost.

Een optieperiode is over het algemeen 5 tot 15 jaar. In die periode nemen wij de de maandelijkse hypotheeklasten en het onderhoud voor onze rekening. We ‘leasen’ als het ware de woning en u kunt zonder zorgen of woonlasten naar de volgende woning.

De feitelijke overdracht van de woning vindt plaats als wij de optie tot koop uitoefenen. Dat kan aan het einde maar ook gedurende de optieperiode plaatsvinden. Verkopen zonder makelaar en zonder kosten dus. 

Vragen? Vul dan het Formulier in op de Home Page of Bel Ons voor Gratis Informatie: 06 53 20 71 86

Een voorbeeld:

Uw hypotheek bedraagt € 100.000 en uw woning wordt ter verkoop aangeboden op de markt voor  € 80.000, uw maandlasten bedragen € 600.

Om uw woning te verkopen zult u de prijs waarschijnlijk moeten laten dalen tot € 70.000 om aan geïnteresseerde kopers te komen. Maar zelfs al krijgt u € 80.000 dan nog blijft er een restschuld over van € 20.000.

U kunt ons een optie om te kopen aanbieden om de woning over 10 jaar te kopen voor € 100.000. In de tussentijd nemen wij de maandelijkse hypotheeklasten over en het onderhoud en bent u vrij om naar een passende woning te verhuizen. Als we aan het einde van de optieperiode de optie uitoefenen en het huis voor € 100.000 kopen, dan kunt u de volledige hypotheek aflossen zonder restschuld.

Als we de optie aan het einde van de termijn om welke reden dan ook niet uitoefenen, dan valt de woning weer terug aan u. Tegen die tijd heeft u geprofiteerd omdat u alle afgelopen jaren de hypotheek niet heeft hoeven betalen en omdat de woning over het algemeen flink in waarde zal zijn gestegen.

Veel investeerders zullen de optie uitoefenen omdat de waardevermeerdering ook voor hen gunstig is. Ze mogen de woning immers nog steeds voor € 100.000 kopen, terwijl de waarde na 10 of 15 jaar waarschijnlijk hoger is.

Bedenk  dat u vrij bent van de verplichtingen (hypotheek, onderhoud..) aan de woning gedurende de afgesproken periode! Het voelt dus alsof uw woning al verkocht is.  U bent vrij om een woning te zoeken die bij u past.

Een lease optie past in de volgende gevallen:

Onze service is GRATIS voor u.  U kunt verlost worden van uw hypotheeklasten binnen enkele dagen of weken.  Door de flexibiliteit van de lease optie, is het mogelijk om maatwerk oplossingen te bieden die precies op uw situatie aansluiten.

Vragen? Vul dan het Formulier in op de Home Page of Bel Ons voor Gratis Informatie: 06 53 20 71 86